fredag 11. september 2009

Er religion Opium for folket?

Er religion opium for folket?

Laget av Patrick 3IDIA


Jeg tror religion er opium for folket. Opium er et stoff i narkotika som gjør at folk blir avhengig av det osv. Mennesker som er kristne er på en måte avhengig av kristendommen dette gjelder også islam, buddhismen osv. det er som om folket tror det blir bedre med religion akkurat som opium er for narkotikamissbrukere. Jeg er ikke kristen men jeg tror på et liv etter døden. Jeg vet ikke hva men vet at det er en mening med at mennesket er på jorden. Jeg mener, livet hadde vert for gjeves hvis ikke.

Her er et innlegg jeg fant på internett som forklarer litt;

I Norge og Sverige pågår nå en debatt om hvorvidt og i hvilken grad nynazismen skal bekjempes. Også muslimers og kristnes adferd diskuteres. Allerede tidlig ble tesen om at religion er opium for folket lansert, fordi man mente at religionene oppfordret til underkastelse og sløvet sinnene og slik ble negative faktorer i kampen mot urett.. Marxismen bygger på vitenskap og erfaringer, og når den skal analysere situasjonen og finne holdbare veger ut av uretten og vanskelighetene, nytter det ikke å basere seg på gjettninger og overtro. Mange av religionene har fornuftige læresetninger, basert på erfaringer, men når forstanden må gi tapt overfor problemer, tyr disse dessverre til ønsker og fantasier for å få kabalen til å gå opp. Det fortelles at en av pavene ga en kardinal i oppgave å lese Marx teorier for å kunne gi kommunistene en grundig avsløring, men at denne kardinalen etter lesinga ble kommunist.
Undertegnede fikk under et fengselsopphold bare Bibelens nye testamente som lesestoff og leste denne både forfra og bakfra. Det var tydelig at de ulike evangelistene hadde ulike politiske holdninger, og avsnittet om de første kristne/kommunistiske samfunnene var meget intressant. Men stoffet var så ulogisk og sjølmotsigende at jeg forsatte å skjerpe min skepsis.
Sjøl om religionene har bragt mye elendighet med seg, er det også riktig som noen skriver, at religiøse samfunn og enkeltpersoner har gjort svært mye godt og reddet enkeltpersoner f.eks. ut av rusmisbruk. Derfor er de ekte kristne ofte gode kampfeller i striden for rettferd.
Mer aktive må man være når det gjelder nynazismen som også bygger på overtro, men som i tillegg er kriminell. Den proklamerer den hvite rases overlegenhet og rett til å diskriminere og skade mennesker av andre raser, samtidig som de ikke anerkjenner de demokratiske grunnholdningene. Når nazistene ikke tar avstand fra jødedrapene som var i samsvar med deres program og lover, og endog i dag begår drap på politiske motstandere, er dette kriminalitet
Dette berettiger folk til sjølforsvar, noe de svenske avisene har tatt konsekvensen av ved sine fotoer av de mest hensynsløse nazistene. Kommunister f.eks. synes ofte det er en heder å få sitt foto i avisene, og bli kjente for å tale folks sak, og det syns og andre som har hederlige hensikter. Derfor er «uthenginga» av nazister intet overgrep. Derimot vil det å uten videre å nekte disse arbeid, være dumt og urett. De aller fleste vil nok etter alvorlige samtaler og informasjoner, forstå at de er på forbryterske veger, og kutte ut.

De fleste er unge og deres hat til kommunistene har de fått ved at disse i våre medier bare framstilles med negativt fortegn, og disses store positive bragder forties. Derfor er det et enormt behov for å gi alle samfunnsborgere en langt mer allsidig og objektiv innsikt i samfunnsproblemene enn det disse får i dag. I relasjon til våre skammelige mangler innen helse og omsorg, burde folk få kjennskap til den rettferdige og gode omsorg man får på Kuba, og fikk i tidligere Sovjet.
Når det gjelder de nynazister som fortsatt vil ha som privilegium å kunne sjikanere og skade andre raser og politikere, må jo disse avfinne seg med at ingen vil arbeide sammen med dem, og at de vil bli holdt under oppsikt.

Åge Fjeld, NKP
Link: http://home.online.no/~klindtne/K.Artikel272.htm

1 kommentar:

Arne Reidar Hæåk sa...

Du har funnet fram til et interessant innlegg fra en overbevist kommunist. Det passer fint til temaet, men jeg savner at du kommenterer det. Kanskje kunne du bare sitert litt fra det, og knyttet egne kommentarer til.
Det virker som om kommunisten i innlegget også distanserer seg litt fra Marx i og med at han ser at kristne kan være samarbeidspatnere i kampen for rettferdighet.

Du bør være helt sikker på hva Marx mener med at "religion er opium for folket". Du finner en tydelig definisjon av det i læreboka på s.26.